MÅNADENS NORRBOTTENSBOK - MARS 2022

DEN BLIXTEN TAR AV THERESE HENRIKSSON

En blixt sköt ner någonstans i närheten och fick lamporna att blinka till. Eloise blev stående vid fönstret igen. Öppningen i kyrkogårdsmuren omgavs av ett par höga björkar vars grenar formade ett valv, och där kom han.
Ett år har gått sedan de sågs senast, hon och Bastian. Ett år sedan Eloise sårade honom så djupt att hon inte vågat sig tillbaka. Hon är någon annan nu, men det är Bastian också. När han träffas av blixten förändras allt. Han hör konstiga röster, ser skepnader som inte finns, och drömmer drömmar som kanske inte ens är drömmar.
Något mellan Bastian och Eloise känns också annorlunda. Är de på väg att hitta tillbaka till den vänskap de hade förut? Eller kommer Eloises hemlighet, det största sveket av dem alla, att förstöra allt igen?
 
Therese Henriksson bor i Mockträsk och har en bakgrund som undersköterska och fritidspedagog. Hon skriver sedan debuten 2015 gärna både vardagligt, spännande och igenkännande för barn och unga. Hösten 2021 kom Den blixten tar som nominerats till Norrlands litteraturpris. Under 2022 släpps hennes första lättlästa böcker på temat sommarkafé.

Förlag: Opal